No replies
User offline. Last seen 7 years 46 weeks ago. Offline
Joined: 02/01/2010

Poštovane koleginice i kolege,

zadovoljstvo nam je da vas ovim putem upoznamo s preliminarnim rezultatima epidemiološkog istraživanja o zlostavljanju i zanemarivanju dece sprovedenog u Srbiji u okviru BECAN projekta, od 2009-2012. godine.

Projekat i njegovi rezultati predstavljeni su na nacionalnoj BECAN konferenciji koja je održana 3. novembra u Beogradu. Konferenciju su otvorile gospodja Tamara Lukšić Orlandić - zamenica Zaštitnika građana za prava deteta, gospodja Biljana Lajović - koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja u Ministarstvu prosvete i prof. dr Veronika Išpanović-Radojković - nacionalni koordinator BECAN studije za Srbiju. Gost konferencije bio je dr George Nikolaidis - međunarodni koordinator BECAN studije, koji je prisutnima predstavio projekat u celini, kao i najvažnije rezultate epidemiološkog istraživanja u Grčkoj. Tok istraživanja i preliminarne rezultate iz Bugarske i Makedonije prezentovale su doc. dr Vaska Stančeva Popkostadinova i prof. dr Marija Raleva. Naši gosti iz inostranstva su bili ljubazni da nam dozvole da postavimo ovde i njihove prezentacije koje možete otvoriti klikom na odgovarajući link.

Prezentaciju srpskog tima BECAN studije možete pronaći ovde, kao i program konferencije i nekoliko fotografija sa skupa (1, 2, 3, 4 i 5).

Svim učesnicima i posetiocima konferencije želimo da se zahvalimo na interesovanju i učešću u diskusiji.

Srdačan pozdrav, u ime BECAN tima

doc dr Nataša Hanak